Piedras de San Pedro | Ribera del Duero
Piedras de San Pedro is nog een echt familiebedrijf waar wordt gestreefd naar de productie van kwaliteitswijn, waarbij de voorouderlijke kennis van hun ouders en grootouders wordt voortgezet.
Het ligt in Pesquera de Duero, de meest gepriviligeerde zone binnen de DO Ribera del Duero. In hetzelfde dorp ligt Bodega Emilio Moro, op minder dan 20 km afstand vinden we Pingus (van Peter Sisseck) en Vega Sicilia (van de familie Alvarez), de meest prestigieuze Spaanse wijnmakerijen. De bodem bestaat uit klei en kalk, met in hun wijngaarden een zeer hoge concentratie aan kalksteen. De wijngaarden bevinden zich op de Castiliaanse hoogvlakte 900 meter boven zeeniveau. Deze hoogte zorgt voor koele nachten, een goede afwisseling met de grote hitte waarvoor Ribera del Duero gekend is. De Duero rivier zorgt ook voor verfrissende ochtenddauw gedurende de hete zomerdagen. De uitzonderlijke terroir en extreme klimatologische omstandigheden brengen uitzonderlijke wijnen voort.
Naast deze uitzonderlijke milieu- en geografische omstandigheden beschikt Bodegas Piedras de San Pedro over moderne faciliteiten voor een zorgvuldige vinificatie. Er wordt veel belang gehecht aan de rijping en daarom hebben ze onderzoek gedaan naar de vaten en toasting die het beste passen bij hun rode wijnen, met als doel een onvergelijkbare complexiteit te verkrijgen. Hun wijnen zijn zoals die traditioneel gemaakt worden in Pesquera de Duero, rode wijnen met een hoog extract en een volle body, maar tegelijkertijd hebben ze geprobeerd om ze de elegantie en rondheid te geven die nodig zijn om ze tot een benchmark in Ribera del Duero te maken.
Een zicht op een plot zeer oude wijnstokken in de herfst