Château L'Isle Fort 2018

Artikel 5 van 5
€ 12,85 (inclusief btw)
Overzicht

WAAROM DEZE WIJN KOPEN ?

  • Echt een van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen in heel Bordeaux 
  • Ongelooflijke bekendheid in de gespecialiseerde wijnpers: Bettane & Desseauve, 92 James Suckling, 90 JM Quarin, The Wine advocate en Vinous
  • Prachtig domein met een uniek terroir, vakkundig geleid met respect voor het milieu (culture raisonable) 
  • Œnoloog: Stéphane Derenoncourt, steroenoloog die ook wijn maakt in bekende Châteaux als Poujeaux, Seguin, La Commanderie in Lalande de Pomerol, maar ook bij Grand Cru Classés als Pavie Macquin, Carmes Haut-Brion en Beauséjour Duffau Lagarosse. 
  • Een wijngaard bepant met een groot aandeel Cabernet Franc (28 %), en daarbij vooral Merlot (58%) en Cabernet Sauvignon (14 %)
  • Een zuivere en typische expressie van Bordeaux, gelegen vlak bij de stad Bordeaux

 

De historiek van Château l’Isle Fort is rechtstreeks verbonden met die van de Franse koning Henri IV (de vader van de latere Lodewijk de Dertiende). Meer dan 400 geleden was dit een soort buitenverblijf van de kroon waar hij meerdere weken verbleef. In het jaar 2000 werd het kasteel met het domein van meer dan 70 ha eigendom van Sylvie Douce et François Jeantet, de eigenaars van het Parijse Salon du Chocolat. Zij hebben het onmiddellijk en grondig gerenoveerd en leiden nu op een enthousiaste en dynamische manier Château L'Isle Fort naar steeds hogere toppen, zodat het nu één van de parels is in ons assortiment. 

Château l’Isle Fort bevindt zich bijna letterlijk aan de poorten van Bordeaux, vlakbij de stad in de gemeente Lignan. De wijngaard aanplanting heeft een oppervlakte van 8.20 hectares. Het wijnmaken gebeurt hier met grote zorg, onder het toeziend oog van Stéphane Derenoncourt. De rendementen van de wijnstokken worden laag gehouden, zodat de druiven hun complexiteit ten volle kunnen prijsgeven. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is nu 18 jaar, met een aanplant van 58% Merlot, 28 Cabernet Franc en 14% Cabernet Sauvignon. De bodem bestaat uit leem, leisteen en kalk, en de wijnbouw gebeurt met respect voor de natuur en het mileu "lutte phytosanitaire raisonnée". De wijnen rjipen voor de helft in nieuwe Franse eiken barriques en voor de andere helft in cuves gedurende 12 à 14 maanden. 

In goede jaren heeft de wijn een jaar of 2 à 4 na de oogst nodig om open te bloeien, en wordt best gedronken 2 tot 12 jaar na de oogst. Je drinkt deze wijn best niet té warm, dus op ongeveer 15.5 graden (zoals de meeste Bordeaux trouwens). Aan tafel past deze wijn bij zeer veel gerechten en is dus heel breed inzetbaar: van gebraden kalf, varken, rund, lam, eend, wild tot gevogelt, als het maar gebakken, gegrilld of geroosterd is. Maar evenzeer bij rijke vissoorten als tonijn, pasta of risotto met paddestoelen. 

De sfeer op het domein even opsnuiven vanuit uw zetel? Bekijk zeker het youtube filmpje !

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 - 2024 wijnhuisvinas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.