Campustauru 2019 | Ribera del Duero
OverzichtMartin Beresetegui
In culinair Spanje is Martin Berasetegui een naam als een klok, want hij is de kok met de meeste Michelinsterren: hij heeft er namelijk liefst 7. Voor je zegt dat dat onmogelijk is omdat drie sterren de hoogste score is: hij heeft meerdere restaurants. Eén ervan heeft drie sterren, en met nog enkele twee en -éénsterrenrestaurants samen zijn er dat 7. Zijn obsessie voor kwaliteit dreef hem op weg naar een zoektocht naar een veelzijdig inzetbare maar zeer kwalitatief hoogstaande rode wijn om als begeleidende wijn met zijn creaties te matchen. Hij ging een samenwerking aan met de familie Belasco, die al sinds 1580 in de wijnproductie actief is.
Campustauru
Zij maken deze Campustauri voor hem, van druiven uit de koelste wijngaarden dicht bij de Duero rivier, dicht bij Burgos, die een bodem hebben van zand en leem met een bovenlaagje van keien. De druiven hebben een maceratie van 20 dagen, en de wijn rijpt kort (5 maanden) in vaten van Franse en Amerikaanse eik (elk ongeveerd de helft).
Het resultaat is een wijn met een helle kersrode kleur, intens fruitige aroma's van zwart fruit en blauwbessen en een fijn, evenwichtige mondstructuur met net genoeg eik en rijpe tannines. Geen powerhouse krachtpatser maar een wijn die je probleemloos kan drinken bij zowel wit als rood vlees en diverse kazen.
Onder de indruk van de begeleidende wijnen in sterrenrestaurants? Met deze wijn tover je je tafel thuis om in een tafel in een driesterrenrestaurant.